تبلیغات
ویروس شناسی - مطالب هفته دوم تیر 1393
منوی اصلی
ویروس شناسی
علم اگر در ثریا باشد مردان و زنانی از سرزمین پارس بدان دست خواهند یافت

  • مطالعه کریستالوگرافی با اشعه X بر روی مو توسط آستبری در سال 1930 انجام گرفت و بعد ها کوری و پاولینگ نقشه کاملی را برای آلفا کراتین ارائه کردند.
    در این طرح رشته پلی پپتیدی حول محور فرضی پیچ خورده و در مجموع به شکل یک فنر در می‌آید. در هر دور کامل این مارپیچ 3/6 آمینواسید وجود دارد و طول یک دور کامل مارپیچ در امتداد محور طولی 4/5 آنگسترون است.
    بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که فاصله کربن آلفای هر آمینواسید از کربن آلفا مجاورش حدود 1/5 آنگسترون است.
    پیچیدگی فنر مانند مارچیچ سبب می‌شود بین آمینواسیدها پیوند های هیدروژنی درون مولکولی تشکیل شود، این امر استحکام مارپیچ آلفا را به شدت افزایش می‌دهد.


    آمینواسیدهای شرکت کننده در ساختار مارپیچ آلفا از نوع L یا D هستند. توجه داشته باشید یا از نوع  L هستند یا از نوع D ، هیچگاه هر دو نوع با هم وجود ندارد. پیوندهای هیدروژنی درون مولکولی به موازات محور طولی مارپیج قرار گرفته‌اند و بین هیدروژن عامل آمین یک آمینو اسید و اکسیژن چهارمین آمینواسید بعدی برقرار می‌شود.
    وجود آمینواسید با بنیان R کوچک (آلانین) اغلب سبب پایداری مارپیچ آلفا می‌شود و آمینواسید با بنیان R بزرگ به دلیل حجم گسترده خود موجب ناپایداری مارپیچ می‌گردند؛ ضمن این که پرولین با توجه به نوع ساختار که قادر به تشکیل پیوند هیدروژنی نیست باعث شکنندگی این مارپیج می‌شود.

    Virology.mihanblog.com
    آخرین ویرایش: جمعه 13 تیر 1393 03:49 ب.ظ
    ارسال دیدگاه


  • هم باکتری‌ها و هم ویروس‌ها قادر به ایجاد بیماری‌اند. اما این دو از نظر بیولوژیک کاملا با هم تفاوت دارند. در حالی که باکتری‌ها تک‌سلولی هستند، ویروس‌ها موجود زنده نیستند و به همین دلیل هم نمی‌توان آنها را از بین برد.

    چگونه بدن با ویروس‌ها مقابله می‌کند؟

    ویروس‌‌ها و باکتری‌ها آنقدر ریز هستند که با چشم غیر مسلح نمی‌توان آنها را دید. آنها در مدت زمان بسیار کوتاه تکثیر می‌یابند و می‌توانند ما را بیمار سازند. اما گذشته از این، باکتری‌ها و ویروس‌ها با هم وجه مشترک زیادی ندارند.

    باکتری‌ها مستقلا خود را تامین می‌کنند

    باکتری‌ها موجودات زنده‌ای هستند که تنها از یک سلول تشکیل می‌شوند. این سلول دارای تمام محتویاتی است که آن‌ها برای حیاتشان نیاز دارند: ویژگی‌های ژنتیکی و ماشین‌های سلولی‌ایی که پروتئین ‌تولید و باکتری‌ها را با انرژی تامین می‌کنند. دیفتری، وبا، سل و سیاه‌سرفه از جمله بیماری‌هایی هستند که توسط باکتری‌ها تولید می‌شوند.

    اما اینطور نیست که تمام باکتری‌ها برای انسان مضر باشند. برای مثال باکتری‌هایی که در روده هستند برای هضم غذا لازم‌اند.

    ویروس‌ها، ماشین‌های تکثیر

    بر خلاف باکتری‌ها، ویروس‌ها ذراتی عفونی‌اند و سلول نیستند. ویروس‌ها قطعه‌ای از نوکلئیک‌اسید‌‌ند که درون پوششی پروتئینی محصور شده‌اند.

    بدین ترتیب ویروس‌ها دستگاه‌های سلولی نیستند که بتوانند برای خود انرژی و پروتئین تولید و یا حتی زاد و ولد کنند. به همین دلیل هم ویروس‌ها بسیار کوچک‌تر از باکتری‌ها هستند. در حالی که بزرگی باکتری‌ها حدود ۰۰۱ / ۰ میلی‌متر است، بزرگی‌ ویروس‌ها تنها به یک‌صدم این میزان می‌رسد.

    برای بسیاری از دانشمندان و پژوهشگران ویروس‌ها موجودات زنده به حساب نمی‌آیند. اما مساله اینجاست که آنها هنوز تعریفی مشخص درباره ویژگی‌های یک موجود زنده ندارند.


    ویروس‌ها چگونه زاد و ولد می‌کنند؟

    تکثیر ویروس‌ها نسبت به باکتری‌ها کاملا متفاوت است. آنها با کمک سلول‌های دیگر تکثیر می‌یابند. ویروس‌ها ویژگی‌های ارثی خود را به سلول‌های موجودات زنده انتقال داده و برنامه این سلول‌ها را به هم می‌ریزند: آنها با یک "حقه" کاری می‌کنند که سلول‌های میزبان پس از آن صرفا ذرات ویروسی تولید کنند تا اینکه حجمشان بزرگ شده و بترکند. پس از ترکیدن و شکافتن سلول، ویروس‌های جدید آزاد می‌شوند.

    هر ویروس مختص سلول‌های میزبان معینی است. برخی از ویروس‌ها به گیاهان حمله می‌کنند، برخی دیگر اما به حیوانات، به انسان‌ها و حتی به باکتری‌ها. ویروس‌ها می‌توانند در انسان منجر به بیماری‌های ایدز، تبخال، هپاتیت، تب زرد، آنفلوآنزا و سرخک شوند.

    Virology.mihanblog.com
    آخرین ویرایش: جمعه 13 تیر 1393 03:42 ب.ظ
    ارسال دیدگاه